Sunday, December 25, 2016

travelog krabi-hatyai : day 2 - emerald pool

emerald pool ni sy, suami dan anak anak tak pegi sebenarnya.
tak sempat nak pegi. sebab geng ibu mengandung pegi masa kami pergi island hoping tu, then geng lain pergi pagi day 3 tapi disebabkan encik suami belum rehat sejak sampai sini, then day 3 dah nak gerak ke hatyai, maka saya bagi encik suami rehat dulu.

tak rasa rugi ke tak pegi?
haha takkkkk--sebab kami ada plan nak pegi lagi hehe.
nest time repeat krabi, kami akan datang sini okay!

so saya bagi gambar team lain yang pegi la ek.

team ibu mengandung dan suami suami ;p
 nak masuk dalam ni kena bayar 200baht (RM25.40) bagi seorang dewasa. kanak kanak tak pasti, maybe dalam 100baht kot.

kawasan yang cantikkk sebab air warna emerald green disebabkan lumut dia. hihi.
tapi nak masuk ni kena jalan dalam 800meter, pegi balik 1.6km jugak la kan.




tapi dorang kata tempat mandi ni banyak kawasan dalam. kawasan cetek kat tepi tepi je. so mana yang bawak anak kecik tu kena jaga anak anak la ye.

actually tempat ni boleh je kalau korang include dalam pakej island hoping tu. maksudnya masa beli pakej tu korang include sekali pakej emerald pool, so akan ada transport ambik dan hantar ke hotel la macam nak gi island hoping.
senang jugak kan boleh bayar sekali harung.
tapi kami tak cukup masa nak buat camtu. so kena berpecah pecah la.
hmmm nak cerita panjang pun tak reti. korang pegi la sendiri ye :) 


TOTAL BUDGET DAY 2

entrance fee emerald pool : 200 baht

*nak tukar duit baht ke duit malaysia sila darab 0.127 ikut kadar tukaran masa kami pegi tu*
*kadar tukaran ni sentiasa berubah ubah*


No comments:

Post a Comment