Sunday, June 21, 2015

kasut

hi all.

berapa kerap anda anda sekalian membeli kasut?
ke pengumpul tegar kasut niii??
yang kasut penuh boot kereta sampai boleh buat showroom tu..hehe.

sy bukan jenis mengumpul koleksi kasut.
biasanya hanya ada satu sandel dalam satu masa.
yang ituuuuu la sy buat lenjan pegi berjalan, yang tu jugak buat pegi kerja.
pergi pasar beli lauk, pegi shopping complex.
pakai kasut yang sama.

apa? kakitangan kerajaan kasut bertutup?
lantak situ.hehe.

ce teka last sy beli kasut bila?

tetttttt..jawapannya disember 2013.
sebelum pegi umrah ari tu.
bahaaa lama gila kan.
masa beli tu memang aim nak beli yang berjahit tepi.
alkisahnya dulu sy selalu beli kasut,kejap je mesti terkopak bahagian tepi tu.

yela..biasanya tepi tu dia just gam je kan.
so bila terkena air senang la gam tu tanggal.
semedang je kena beli kasut baru.

so masa nak g umrah tu sy beli yang berjahit tepi.
tak lawa tapi lantak situ. asal pakai kasut.

maka lamaaaaa la kasut tu bertahan.
tu pun sampai tapak dia dah rosak sy masih pakai lagi.
nak cari yang baru tapi susahhhhnya nak jumpa berjahit tepi yang saya berkenan.

plus dah anak tiga ni memang kalau nak shopping tu bercintaaa rasa.
macam macam ragam! tak boleh nak membelek sangat.

tapi last weekend berjaya gak mencari kasut baru.
weeeeee...*haha jakun.org lain beli kasut tiap minggu tak heran pun ;p *

maafkanlahhh..acik ni dah setahun setengah tak beli kasut.mihmihmih.

No comments:

Post a Comment