Friday, January 9, 2015

homeschool : nombor 1 - 20

dekat taska damia dah belajar banyak benda.

semua huruf dah kenal. huruf kecil, huruf besar, huruf jawi.

nombor pun dah kenal.

menulis je belum cantik.
membaca pun belum.

jadi boleh la mama skip aktiviti mengenal nombor.
terus mengira je.


templat comel ambik kat link ini.

print atas kertas warna sebab kanak-kanak memang suka warna warna ceria ni.

eh jangan kata anak..mak pun suka tau ;p


kira.

dan tampal nombor mengikut bilangan yang betul.


kejap je damia dh boleh siapkan.

sy tengok damia lebih suka nombor berbanding huruf.
dia suka mengira.
pernah juga ajar simple addition--kira guna jari.
kejap je dia boleh tangkap.

ehem.masa mengandung kan mak dia cikgu math ;p

No comments:

Post a Comment