Tuesday, January 22, 2013

underwaterworld langkawi

cerita langkawi lagi.
satu-satunya tempat yang kami lawat ialah underwater world.
hehehe..saja nak bagi damia tengok ikan.
ambik-ambik gambar, video.
supaya nanti bila dia dah faham banyak (sekarang faham sikit-ngehngehngeh) boleh la dia tengok balik gambar-gambar dan video ni kan :)

tak tau nak cerita apa.
tapi memang banyak gila spesies ikan-udang-ketam-ntah apa lagi.
nama-nama pun susah nak sebut.
saya pun tak baca sangat pasal hidupan-hidupan tu.(ada tampal kat luar akuarium tu okey!)
hehe, dalam tak membaca tu sejam lebih gak kami dalam underwater world ni.

harga tiket : RM 28 seorang untuk pemegang mykad.
kakak damia tak payah bayar :)
jadi kami bayar RM 56 je la.

layan gambar je la ye-since sy pun taktau nak cerita apa :)

tiket masuk
kakak damia
banyak tempat bergambar kat sini-ai like!!
tapi bergambar dalam ni takleh pakai flash tau-kang terkujat sekalian ikan-ikan tu ;p
ada tempat singgah makan-take a break-kakak damia layan cornetto :)
mama layan paddle pop-lama gileeeeee tak makan aiskrim ni!
share dengan encik suami
teringat cerita happy feet! comel hokey!
ayah dan anak :)

udang! kakak damia sebut 'udau'
ikan
luar underwater world
masa mula-mula nak masuk tu, akan ada photographer yang ambik gambar kita.
then masa nak keluar nanti, dorang dah siap print gambar kita tu kat souvenir macam ni.
nak beli ke taknak, terpulang :)
beli boleh, tak beli pun takpe.
tapi cam rugi je tak beli kan :)
RM 45 :)
sila la bayar ye :))




No comments:

Post a Comment