Tuesday, January 8, 2013

kakak@playground

perasan tak lama saya tak menempek gambar kat sini.
entah kenapa entah. hari tu masa saya dalam cubaan untuk update belog ini dari kampung, dia kata kapasiti untuk gambar dah penuh. dia suruh saya beli storage. pulakkk...tapi saya tengok orang lain selambe je tepek gambar juta-juta (hah,tipu!) jadi sy pun membuat cubaan mengupdate entry bergambar lagi. harap-harapnya sukses la ye :)

gambar-gambar sabtu lepas. sy ajak encik suami ke bangi. actually nak ke susuibu.com sebab sy nak cari puting NUK untuk adik. cari punya cari akhirnya tak jumpa pun kat situ.
then kami ke manjaku bangi, (nasib dekat-dekat je dgn susuibu)..hah, ada pun apa yg sy cari.
okey,disebabkan lama tak menyopping, instead of nak beli puting je, sy dah terbeli cooler bag, ice pack, berus botol, baby wipes,alas getah untuk mandi..ohoho..langsung takde dlm list! berkurang la bajet sy ke langkawi minggu depan..wuwuwuuu...

then kami ke manjaku kajang pulak sebab nak cari tablet sterilizer dan plastic storage. okey,tak jumpa pun plastic youhaveababy mcm yg bias sy pakai..yg paling murah pun pureen rm 16 utk 25 plastic bag.rembat je la..

then makcik kecik (read : kakak damia) tu sibuk nak mainan,nak mainan..kami pun bawak la dia ke playground sebelah satay samuri. hujan renyai masa ni tp sebab kesian sgt kat makcik kecik tu dah seminggu tak keluar rumah, bosan dah agaknya tak dapat udara segar.hehe..sorryla kak, mama ada adik, tak dapat nak bawak kakak keluar kalau ayah takde..
oh,kami tunggu dalam kereta sampai hujan berenti baru bawak kakak g main.

so layan gambar playground je la ye :)
kakak seronok main benda goyang-goyang ni



ayah kena layan kakak sebab weekdays ayah asyik busy je



kakak dan mama dan adik yg tersorok



ayah join kakak main jongkang jongkit



us :)






adik lena dalam boba wrap sepanjang mama teman kakak main
lepas main, makan sate jap,pastu nak balik dah.
haa..makcik kecik ni buat perangai taknak balik bulak masa ni.
kena upah dengan aiskrim baru nak balik..hoh,besar punya upah!

i love my family :)


1 comment: