Saturday, July 14, 2012

damia dan bf @1year10months :)

damia masuk 1tahun 10bulan pada 20 julai ini :)
dan mama mengandungkan adik 22 minggu :)
alhamdulillah..alhamdulillah..ianya nikmat yang selalu lupa saya syukuri.astaghfirullah..

damia masih minum susu ibu. tapi sekarang, untuk ke nursery damia minum susu kotak.
ramai yang tanya kenapa tak bagi susu tepung?saya jawab, saya tak percaya pada susu formula.
sorry, pandangan masing-masing kan :)

saya dah berhenti memerah susu sejak mengandung 3bulan..sejak produksi susu sangat merudum, sakit perut semasa memerah dan kepenatan yang melampau, saya decide untuk berhenti mengepam. uwaaaa..setahun lebih mengepam (spectra3 saya dah jual!) dan sekarang saya sangat rinduuuuuuuuuu nak mengepam!

selama 2 bulan damia bertahan dgn frozen ebm, sekarang stok dalam df ada tinggal 5, 6 ketul lagi. dan kami pulak pindah rumah, nursery baru tak handle ebm. memang la boleh je nak ajar dorang tapi memandangkan stok dah tinggal nyawa-nyawa ikan, saya dan suami decide utk biarkan je damia minum susu kotak semasa di nursery. kat rumah, masih mengempeng sepenuhnya :)

damia masih bangun malam, menyusu macam biasa. tak tahulah, bila saya picit-picit cik b, susu macam dah takde. dah tak nampak susu putih yang keluar tapi damia tetap 'hek hek' nak susu siang-malam. okey, mungkin susu masih ada, damia je yang tau kan :)

lagipun damia dah besar, susu bukan keutamaannya lagi. damia cuma mahukan mamanya. yang selalu tinggalkan dia keluar bekerja masa dia belum celik mata, yang selalu moody dan selalu marah-marah dia sebab dia dah mula nakal, damia cuma nak bau saya, nak bermanja dengan saya :) its okey kakak..mama bagi je kakak menyusu. mama pun tak nak wean off damia lagi :)

saya tak sabar nak tunggu november ni. nak tunggu adik keluar, nak mula mengepam dan mengumpul stok semula. hopefully masa tu saya ada peluang utk merasa nikmatnya menyusukn kakak dan adik serentak. tandem nursing! cannot wait! :)

No comments:

Post a Comment