Saturday, May 12, 2012

cerita SEJU

sebulan tak update!
ada ke yang rendu?ngehngehngeh...

alhamdulillah,saya sudah masuk minggu ke 13.
tapi alahan ni masih belum hilang.
alahan kali ni lebih teruk dari mengandungkan kakak damia dulu.
muntah-muntah gak, tapi bukan hari-hari la.

tapi kali ni sy memang flat tak boleh nak makan bila waktu malam.
kalau makan lagi rasa nak muntah.
jadi baik saya tak payah makan kan..
tapi bila tak makan,perut jadi masuk angin pulak.

kalau siang boleh makan lagi.
tapi taula makanan kat kantin tu..
huuuuuuuuu..hari-hari saya rasa nak nangis tengok makanan kat kantin :(

sy masih mengidam masakan mak saya..hehe..
air tangan mak memang berhantu walaupun kita dah jadi mak orang kan.
dulu masa mengandung damia saya nak sangat makan soto yang mak saya masak.
haaa..kali ni saya teringin sangat ketam masak lemak air tangan mak jugak :)
tak mau yang orang lain masak.
wiu wiu..kenala encik suami bawak saya balik johor.
demi anak dia jugak kan ;p

mengidam nak makan cheese tart, nak makan tako tao yang macam kat midvalley tu.
kali ni senang sikit kot, bila sekali sy dapat makan apa yang saya idam-idamkan sangat tu, second time dah tak selera dah.

hihi..rasa mcm kelakar je pregnancy kali ni.
tapi kali ni berat badan tak naik langsung.
sebelum mengandung berat saya dalam 48k-49kg.
ada sekali tu kami salah makan, seharian sy muntah-muntah dan tak makan langsung.
terus berat badan turun ke 47kg.
beberapa minggu kemudian dah naik semula dan statik je kat 48kg.
huhuhuhu..nak buat macam mana..
saya memang tak lalu nak makan..

sabar je la ek adik..
nanti mama dah ada selera nak makan, mama makan banyak-banyak ye..




2 comments:

  1. senasib kite, rase nk menangis tgk makanan, tp nak mkn takut muntah..cepat la masuk 2nd trimester

    ReplyDelete
  2. confirm ke second trimester leh hilang segala alahan ni?sy masuk 14 weeks ni tak hilang lagi..uwaaa...

    ReplyDelete