Tuesday, March 13, 2012

marking oh marking

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh *mode acik lega sikit habis marking*
lima kelas tu..rasa berpinar-pinar biji mata acik nak nengok jawapan pelajar.
apatah lagi nak menilik setiap tulisan tangan..fuh..fuh..
nasib baik la paper math je..kalau karangan bahasa malaysia, mau pitam-bangun balik-pitam semula acik menandanya tau!

ha..nengok..nengok..gigih acik tu menanda. siap ada semug nescafe buat tongkat mata yang kejap hijau kejap biru dek jawapan bebudak tu dan eh? nape ada remote control tv di situ?

settle bab menanda, yang sebenarnya hanya 80% dari markah sebenar.
haa..mana datangnya lagi 20%


tadaaa....


20% lagi datang dari markah pentaksiran pembelajaran.
huehuuhuuu..ni la den paling lomah sekali.
dahla ada 43pelajar x 5 kelas.
tiap sorang pelajar acik kena bg markah tau!


ada 6 kriteria yang diambil kira : tugasan, mutu kerja, ketepatan masa, kehadiran, sikap dan penglibatan.
weh..weh..sekolah korang ada macam ni tak?
rumit kan..pening acik nk bg markah tiap sensorang.

tulis tangan pulak tu!


dengan kotak kecik-kecik, acik pun kena kecikkan mata nak isi form ini.


dan yang paling tak best, musim dapat markah, akan berduyun-duyun la segala jenis bodekan terhadap cikgu-cikgu untuk mendapatkan markah.
maka bertebaranlah janji-janji manis bebudak ni untuk berkelakuan baik di masa-masa akan datang.
tapiiiiiiiiiiiiiiiii....

musim exam je la..lepas tu dorang buat la perangai balik..aihhhh!!!

No comments:

Post a Comment