Monday, March 12, 2012

amalan kecantikan?

saya sedang mencuba produk ini.
*ah,macam-macam mama damia ni kan..kejap gila nak kurus-ni gila nak cantik pulak*
gambar ehsan dicuri-dengan-izin encik google.
 

lately ni rasa macam concern je dengan kecantikan diri sendiri tau.
bila rasa gemuk, mula la gila-gila nak berdiet.
bila muka nampak berkedut sikit, cepat-cepat cari produk yang ada collagen.

yelah, bila kira-kira-jari-tangan-campur-jari-kaki-campur-jari-anak, tahun ni saya masuk 27tahun..phewww..
bila tengok orang lain sibuk ambik produk itu ini, saya pun mula la terikut-ikut sama..isk..isk..isk..
tapi saya percaya, wanita-wanita cantik di luar sana tu mesti ada amalan kecantikan masing-masing kan.
so saya fikir kena la bermula sekarang. esok-esok kalau dah terlambat, nangis tak berlagu laaa..
lagipun, better la amalkan sesuatu dari tak ambik pape langsung kan :)

okey, review produk..
produk ni produk muslim.
jadi tak perlu ragu-ragu tentang kandungannya.
ia terdiri dari coklat + kolagen marin + vitamin c + vitamin e.
saya suka produk ini :)
sebab ia macam coklat. bila nak makan rasa semangat sebab macam makan coklat biasa je :)
tapi produk ni agak mahal. RM 49 untuk 12biji coklat. satu hari kena makan satu biji, 3 jam selepas makan malam.
*psst..tapi acik tu kan, nak berjimat punya pasal, dia makan setengah biji sehari. jadi sekotak leh tahan 24 hari..kihkihkih*





actually baru seminggu saya makan menda alah ni.
so far okey la, saya suka sebab kulit muka rasa makin lembap-lembap gitu :)
dan acik pun semakin rajin membelek muka di cermin untuk melihat perubahan-perubahan yang berlaku sambil tersenyum-senyum di hadapan cermin.

ohoho..saya tak jual produk ini tau!
ni pun just berkongsi cerita.

jadi amalan kecantikan anda bagaimana?

2 comments:

  1. macam-macam betul mama damia ni...buat ibu iman pun mau terikut2 lah..hahahaha...ibu iman dolu2 minum cocoa collagen..pastu dah habis, nak beli tak jumpa2 terus stop macam tu jer...and now tiap2 hari amalkan minum extra virgin olive oil...huhuhuhu perempuan kan..nak cantik..nak kurus...hahahahahahaha...chayok2 acik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mcm tu la ibu iman oii..nampak org kurus,nak kurus..nampak org cantik,nak cantik..dan dan plak yang menjual ni cantik orgnya,mana la acik tak tergoda..kihkihkih..

      Delete