Monday, June 20, 2011

20.06.2011

hari ini nur damia masuk 9 bulan..kejap je masa berlalu..kalau mengandung lagi mesti dah nak due..ekekkeke...
nur damia dah sangat nakal-tak boleh duduk diam.
ada je nak dipanjatnya.jatuh tu tak payah kira la..dah banyak kali jatuh..

cubaan mama mengambil gambar gigi damia nan sebatang..heheh..macam tak berjaya je..
okeh nak..kita cuba sekali lagi..

alah..blur lagi..nampak ke gigi damia tu?

okeh..giliran ayah tunjuk skill ..
hah..nampak pun gigi damia..
tapi awat mata lagi nampak dari gigi tu?

semalam damia demam,kejap je..suhu pun 37.6 je..mild fever~alhamdulillah hari ni dah ok :)

mari damia nak kira susu damia untuk bulan may.
mama tak sempat kira lagi..
damia sangat suka main ebm yang sejuk-sejuk tu :)
syukur alhamdulillah..sehingga ke hari ini damia masih minum susu mama.
100% susu mama kan sayang :)
semoga rezeki Allah untuk damia terus mencurah-curah..

3 bulan lagi untuk mencapai target usia setahun damia.
lepas setahun tak risau sangat,sebab susu bukan lagi keutamaan.
kalsium boleh diganti dari sumber lain macam fresh milk,ikan bilis.
lepas setahun,makanan adalah keutamaan,susu adalah pelengkap :)
tapi apapun, mama masih berharap untuk menyusukan damia sehingga 2 tahun :)

nota jari : breastfeeding is more than giving milk..the bonding between mom and baby cannot be replaced by anything in the world :) :)

No comments:

Post a Comment