Monday, January 3, 2011

mama tidak risau lagi :)

:) :) mama mnulis entri ini dgn hati yg sgt riang lagi gumbira [seperti kanak2 ribena..]  yeay!
sebabnya....
sebabnya....
SUSU MAMA BANYAK HARI NI...hihi..
meh kita review skit~ari ni mama pam 4x..1st subuh2 buta..kol 5am mama bgun pam [mst korg tgh membuta lg masa tu] time ni dpt 2.5oz je..xpela..mama ok je sbbnye spnjg mlm mmg damia nyut2 je..x ambik gambo pun production tu..lgpon duk trkejar2 nk mandi n brsiap plak g skolah..haishhh..1st day,smangat!smangat!

2nd time pump kat skola..mama curi2 pam kat meja..skali trkantoi plak ngan ustaz..alahaiiiiii..nsib baik la ustaz tu sporting n trus blah dr tpt duduk mama..xpe,ustaz pun faham...asalkan x terdedah yg hape2 sudahla yek..
kat skola ni mama dpt 5oz..single pumping je sbb xbiasa lg [1st time pump kat skolah hokey..] nnt kalo da terer bru mama buat double pumping kat skola..

**ok,fokus sket pd yg dlm plastik tu..ha..yg tu la production mama kat skola td**
then, balik umah, smp dlm kol 3.30pm, mama pam lg..nsib baik ada en.hubby yg syok brcuti tu tlg tgk2 damia smentara mama buat projek tenusu..hm..kali ni dpt brapa?korang tgk la sendiri..
**taraaa...ada 9oz ni..suke..suke..**
last, mama pam 10pm..hasilnya...
**6.5oz**
ok murid2..cikgu matematik nk ajar mengira...2.5 campur 5 brapa??apa?7.5??pandai...pastu kita tambah lagi 9 jadi brapa?16.5..bijak..bijak..pastu campur lg 6.5 brapa smuanya?? 23 cikgu!!!
oho..total hasil tenusu mama ari ni 23oz..alhamdulillah..alhamdulillah..

sbnrnya mama td kat skola risau sbb tetibe time prhimpunan, gpk ko-k tu announce yg prjumpaan prsatuan akan start esok..mknanya mama kena stayback smp kol 4..then tingtongtingtong drive smp umah sure kol 5 camtu..mksudnya extra hour damia duk skolahnya,susu pun msti extra..spnjg prhimpunan mama duk pk,dpt ke mama supply susu lebey sok..so alhamdulillah..melihat production ari ni, mama leh supply 7botol utk damia sok!!yeyea!!mama x risau lagi :)

nota jari : sntiasa yakin susu kita cukup utk anak kita :)

No comments:

Post a Comment