Tuesday, January 18, 2011

damia demam! :(

susah hati mama skrg..dhla en. hubby xde, damia plak demam..laaaa...time2 mcm ni la dugaan bertimpa2 [isk2 mama jgn mrungut..ada hikmahnya ni..]

sabtu~1st nite tanpa en. hubby, mama tdo dgn damia je kat umah..seram sejuk gak, tp buat2 xtau je..kunci pintu smua n pluk2 damia [hilang rasa serammm]..

ahad~2nd nite, en. hamizi dtg temankan..alhamdulillah..kurang skit risau..

pg isnin, kelam kabut gak nk myiapkan diri sndiri n myiapkan si kecik ke skolahnya..turun-naik-turun-naik tangga [mama leh kurus ni..heheh] mlm ahad tu dh siap2 msukkan brg dlm kete..yela, pling lmbt gerak ke skolah mst before 6.20am..then skrg ni subuh plak lambat..kul 6.05am bru msuk subuh..[solat subuh skrg dh siap dgn uniform ke skola..kwang3..]
sian si kecik kul 6.10am dh kene angkat msuk kete, g skolah..terpisat2 lg mata dia..mst dia pk, buang tebiat ke mama aku ni bwk aku msuk kete pg2 buta ;p

ptg isnin time ambik damia dr skolahnya, mama rasa pelik gak nape die x cergas mcm slalu..susu pun hbis 3 botol je..bygkan dr mama anta kul 6.10am smp 4pm tu, dia minum 3x je...huhuhu...ptg tu dok golek2 dgn dia, dh rasa cm bdn dia pns sikit..dlm hati punyala doa smoga x demam..risauuuuuuu tgkkan..
check suhu, dlm 36.5..hati dh x sedap ni..tp relax2 lg..susukan n tdokan dia..
mlm tu rasa mcm mkin pns..check suhu 37.1! mak aihhh..pnsnya..mama dh mgalir air mata..sdih btl tgk anak sakit..so mama pun buka smua bju [smalaman damia tdo tnpa baju], tepek cool fever [pndai plak si kenit ni bukak sndiri cool fever yg bertepek kat dahi dia..brtuah punya anak..] smbil tu lap2 gak bdn dia bg sjuk, biar suhu turun..

pg td check, suhu dh trun 34.4..memula ingat nk amek mc [sian cikgu xleh amek EL kan..tu la satu krugian jd cikgu..] tp suhu da ok [wlupun tgk dia still mcm lemah je] mama pun g skolah la..damia pun g skolah die..area 10.30am, staf nursery tu msg, damia demam lg! suhu 36.4..mama dh nangis kat skolah..sangatla risau, hati pun xtenang..mama minta tlg staf nursery tu lap2 bdn dia n tggu mama balik ptg..hari ni mama jd org prtama thumb out..tepat 2.30! hehe..blum habis budak kluar dr kwsn skolah, kete mama da slmt mluncur ats highway [kalo x cepat2 kuar, sure stuck jam dgn kete2 parents bagaiii..]

time amek damia, staf tu kata suhu da trun 36..kene usaha bg turun lg la..tp 36 tu kategori ok la..kalo g jmp doc pun, doc akn ckp xdemam..so no point la jmp doc kan..
ptg ni mama msg pngetua minta crk utk esok..hati x sedap nk tgglkan damia..alhamdulillah..crk diluluskan..maka esok mama akan bercuti! plus cuti thaipusam hari khamis, mama leh la cuti 2 ari..alhamdulillah..leh la jaga damia..smoga damia sihat esok..oh ye, last check duhu ptg td, da trun ke 35.7..cepat sihat syg mama..jgn buat mama risau k :)

nota jari : mama menulis di kala damia sdg tdo d atas..masih tanpa baju!

No comments:

Post a Comment