Friday, December 31, 2010

oh..2011 sudah dtg..

hm...kejap je masa brlalu~da msuk da 2011..gudbye 2010, the year with all the tears n sadness..welcome 2011,smoga smuanya baik2 saja :) [sbnrnya otak tgh pk nk bt x review 2010?] emmm..buat je la sbg knangan k..
1. 2010 jd thun pling myedihkan~i lost my beloved brother, org yg pling rapat dgn sy, mcm kembar sy, sbb kami cuma brbeza umur stahun je..kami membesar sama2, skolah d tpt yg sama, kawin sama2..byk sgt bnd yg kami share sama2 since 25thun yg lepas..tringat dulu ms skolah, bila dia sgt protective trhdp adik ppuannya ini, dlm hati sy trdetik 'sy mahu mncari bakal suami sebaik abg sy' [and thanks God i got my SYAFIQ :) ] sy tahu sy tetap akn menangisi pemergiannya tp sy juga tahu sy prlu kuatkan smgt sbb sy perlu hidup utk ramai org d skeliling sy..i love my bro MOHAMMAD SYAFIQ, and now i love my hubby, MUHAMAD FATHI SYAFIQ~
2. 2010 jadi thun pling menggembirakan bila sy mndpt anugerah yg pling brnilai pd 20.09.2010..my kicik NUR DAMIA..rasa trubat hati sy ni..xleh nk gmbrkan btapa nikmatnya jd seorang mama..n sy sgt9 brsyukur dgn amanah ini :)
.
..
...
smoga kdtgn thun baru ni membawa lebih kberkatan dlm hidup [ni wish tiap thun ;p ] erm..pe azam thun ni ek..owh..meh kite listkan utk smgt 2011~
1. sy mahu FULLY BREASTFEED my kicik..xleh la nk target trus 2thun straight kan..so sy target utk 6 bulan prtama si kicik..3bulan stgh dh brlalu, ada lg 2bulan stgh shingga 20.03.2011..insyaAllah lpas tu bole continue utk the next 6months :)
2. sy prlu menambahkan jumlah SIMPANAN..ye la..bile ada si kicik, simpanan msti lebih,utk kes2 kcemasan..nilainye brapa?oh.oh.xperlu la sebut ye..asalkan sy tahu cukup la..haha..
3. tambah anak??oh no.hehe [poyo je kata no,ntah2 Allah nk bg sape tau ;p] sy brgantung kpd rezeki..tp niat di hati biarla sy puas bermanja2an dgn si kicik damia dlu [dan suami of course,sbb pas kwin xsempat nk manja2 ngan suami dh mgandung..hehe]


nota jari : ambik tisu, kesat air mata, senyum dgn smgt baru :)

No comments:

Post a Comment